A Radiographic Approach to the Shoulder w. S. Shortz, DC, MS, DACBR (Apr 28, 5hrs)

Know the shoulder, inside and out! 5 CE hours CA Category B, X-Ray, Acupuncture. 8am-1pm

Ethics, Law, & Preventing HIPAA Audits in a Social Media World w/ M. Massa, DC (Apr 28, 2hrs)

Ethics, Law, HIPAA, & Social Media - and lively too! 2 CE hrs, CA Category A Ethics (mandatory). 1-3pm

Infant Adjusting for the Practicing Chiropractor w/ G. Mulhall-Wright (Apr 28, 5hrs)

Make infants part of your practice with confidence. 5 CE hours CA Category A Technique (mandatory) 3-8pm

Women’s Speaker Showcase (May 12, 4 hrs)

Highlighting women's health from women's perspectives. 9am-4pm Includes 4 general CE hours.

Neurofunctional Development & Chronic Health Disorders: Evaluation & Management for Chiropractic Minds w/ M. Buerger, DC (May 19-20, 12hrs)

Don't miss a chance to learn from the sensory & neurodevelopment expert! 5 CE hrs basic science, 7 hrs Category A (mandatory) Exam

Human Anatomy Lab for Health & Fitness Professionals w/ J. Kunsman, DC (May 19-20, 12hrs)

In Life West's renowned cadaver lab! In this two day course, increase your understanding of the biomechanics and the anatomy of the human body and how the adjustment positively influences biomechanics as well as neurology. 12 hrs basic science

CCSP III: Chiropractic Management of the Extremities w/ B. Murray, DC, DACBSP (June 2-3, 12.5hrs)

CCSP III: Learn to serve athletes and athletic teams via evaluation and management of the extremities in sport. 4 Category A Exam hours & 8.5 Category B hours

Gonstead: Mastering Cervical Chair w/ D. Currie, DC (Jun 16, 5hrs)

Join Dr. J. David Currie, Life West Adjusting Faculty, for a deep dive into Gonstead cervical chair adjusting. 5 CE Category A (mandatory) Adjusting hours. 3-8pm

Active Release Technique – Lower Extremity Level 1 w/ M. Leahy (Dec 15-18, 24hrs)

Enhance your practice with ART upper extremity treatment - Active Release Techniques®. 24 general CE hours

Active Release Technique – Upper Extremity Level 1 w/ M. Leahy (June 16-19, 24hrs)

Enhance your practice with ART upper extremity treatment - Active Release Techniques®. 24 general CE hours

Applying Chiropractic Philosophy in Practice for Better Clinical Results w/ A. Tayal, DC (Jun 16, 5hrs)

Join Dr. Akur Tayal, Life West Chair of Philosophy, in a discussion of the clinical applications of chiropractic philosophy. 5 general CE hours. 8am-1pm.

Ethics, Law, & Preventing HIPAA Audits in a Social Media World w/ M. Massa, DC (Jun 16, 2hrs)

Ethics, Law, HIPAA, & Social Media - and lively too! 2 CE hrs, CA Category A Ethics (mandatory). 1-3pm

Billing & Coding w/ E. Calkins, CA (Jul 14, 4hrs)

The latest on billing & coding for the chiropractic office for DCs or CAs. 4 hrs Category A Billing (mandatory). 8am-12pm

CCSP IV: Correlative Case Studies in Sports Chiropractic w/ R. Nelson, DC (July 14-15, 12.5hrs)

CCSP IV: Current information and practical skills relating to evaluation and management of sports related injury in athletic populations. 12.5 hours, including 4 hrs Category A Exam and 8.5 hours Category B.

Ethics & Law w/ W. Coleman, DC (Jul 14, 2hrs)

You'll be surprised by what you discover, no matter how many years you've been in practice. 2 CE hrs pending, CA Category A Ethics (mandatory). 12-2pm

X-Ray: Common Radiographic Diagnoses in the Chiropractic Practice w/ J. Motley, DC, DACBR (Jul 14, 6hrs)

Dr. Motley, DC, DACBR, Life West Professor of Radiology, in presents essential x-ray know-how for your practice. Includes 6 CE hours applicable to x-ray permit renewal. 2-8pm

Science of Vitalism in Practice and Life w/ Bruce Lipton, PhD, Omri Sitton, DC & Jeff Rockwell, DC (July 21-22, 12hrs)

Inspire your spirit, engage your mind, & challenge your creativity, as you comprehend the enormous potential for applying epigenetics and vitalism in your personal life and practice! Sat. 12-8pm, Sun. 8am-12pm. 12 general CE hrs

DACBSP Sports Series 2018-2019

Pay for the full DACBSP 2018 series in a single payment here.

CCEP Extremities Adjusting Series, 2018-2019

Pay for the full CCEP series in a single payment here.

CCEP I: Advanced Principles of T.M.J., Ribs & Shoulder Girdle Adjusting w/ K. Hearon, DC (Sep 15-16, 15hrs)

Examine types of TMJ & rib subluxations, causes and treatments of shoulder girdle instability. Certificate enrollment not required. 15 hrs

Human Anatomy Lab for Health & Fitness Professionals w/ J. Kunsman, DC (Sep 15-16, 12hrs)

In Life West's renowned cadaver lab! In this two day course, increase your understanding of the biomechanics and the anatomy of the human body and how the adjustment positively influences biomechanics as well as neurology. 12 hrs basic science

Thoracic Spine & Rib Cage Adjusting w/ P. Walton, DC (Sep 22, 5hrs)

Learn advanced techniques to treat critical, rare cases. 5 Category A (mandatory) Adjusting CE hours. 3-8pm

Thoracic Spine & Rib Cage Adjusting w/ P. Walton, DC (Oct 6, 5hrs)

Learn advanced techniques to treat critical, rare cases. 5 Category A (mandatory) Adjusting CE hours. 8am-1pm

Ethics & Law w/ W. Coleman, DC (Oct 6, 2hrs)

You'll be surprised by what you discover, no matter how many years you've been in practice. 2 CE hrs pending, CA Category A Ethics (mandatory). 1-3pm

CCEP II: Advanced Principles of Upper Extremity Adjusting (Oct 13-14, 15hrs)

Improve your ability to diagnose and treat subluxations of the shoulder, elbow, wrist, and hand. Certificate enrollment not required. 15 hrs

CCEP III: Advanced Principles of Lower Extremity Adjusting (Nov 17-18, 15hrs)

Two-day, hands-on course covering the mechanical chain of events in the lower extremities & how joint subluxations affect posture & gait. Certificate enrollment not required. 15 hrs

CCEP IV: Introduction to Foot, Gait, and Orthotics w/ K. Hearon, DC (Dec 1-2, 15hrs)

Spinal stability depends upon the feet and how to correct common, but overlooked issues. Certificate enrollment not required. 15 hrs

Human Anatomy Lab for Health & Fitness Professionals w/ J. Kunsman, DC (Dec 1-2, 12hrs)

In Life West's renowned cadaver lab! In this two day course, increase your understanding of the biomechanics and the anatomy of the human body and how the adjustment positively influences biomechanics as well as neurology. 12 hrs basic science

Billing & Coding w/ E. Calkins, CA (Dec 8, 4hrs)

The latest on billing & coding for the chiropractic office for DCs or CAs. 4 hrs Category A Billing (mandatory). 8am-12pm

Ethics & Law w/ W. Coleman, DC (Dec 8, 2hrs)

You'll be surprised by what you discover, no matter how many years you've been in practice. 2 CE hrs pending, CA Category A Ethics (mandatory). 12-2pm

Toggle Recoil: Review of Principles and Practice w/ R. Bhogal (Dec 8, 6hrs)

Join Dr. Bhogal, Life West Chair of Technique, in an update on the essentials of toggle recoil. Includes 6 hrs Category A Adjusting (mandatory) hours. 2-8pm

CCEP V: Advanced Principles of Soft Tissue w/ J. Jensen, DC (Jan 12-13, 15hrs)

Improve your ability to evaluate and treat soft tissue issues throughout the body. Certificate enrollment not required. 15 hrs

CCEP VI: Advanced Principles of Extremity Rehabilitation w/ E. Sinclair, DC (Feb 9-10, 15hrs)

Craft active extremities care plans for your patients Certificate enrollment not required. 15 hrs, including 6 Category A (mandatory) Exam

CCEP VII: Global Assessment of the Extremities w/ J. Downes, DC (Mar 9-10, 15hrs)

Integrate, review, and practice concepts from the six other CCEP modules from a global perspective. Certificate enrollment not required. 15 hrs, including 8 hrs Category A (mandatory) Exam & Technique